Hotel Leone

Znamenitosti

MEĐUGORJE

Međugorje je jedno od najpoznatijih rimokatoličkih svetišta na svijetu. Postalo je poznato kroz ukazanja Djevice Marije, koja se kao fenomen počela javljati 1981. godine, nakon čega se počeo razvijati vjerski turizam. Od tada je ovo hercegovačko mjesto, uz Sarajevo, jedno od najposjećenijih turističkih centara BiH, koje godišnje obiđe oko milijun katolika iz cijelog svijeta. Za razliku od marijanskog svetišta u francuskom Lourdesu, koji je sa svojih šest milijuna turista-vjernika godišnje postao pravi komercijalni raj za domaće ugostitelje, međugorsko svetište je još uvijek zadržalo svoj prvotni šarm, u kojem hodočasnici nalaze mir u vjeri. Centar okupljanja u Svetištu kraljice mira, kako se međugorsko svetište službeno zove, je crkva sv. Jakova u centru mjesta.

vODOPAD kRAVICE

Vodopad Kravice udaljen je 15 km od Međugorje i nastao je na području gdje se rijeka Trebižat dijeli, stvarajući  veličanstveni vodopad visine od 30 metara. Nalazi se na samoj granici s Hrvatskom, od Mostara ga dijeli tek četrdesetak minuta vožnje. Osim tek izgrađene pristupne ceste, koja je zamijenila stari prašnjavi makadamski put, uređen je parking i šetnica, koja je ujedno i odlična biciklistička staza, te vidikovac i sanitarni čvorovi. Vodopad je posebno atraktivan kada se, takoreći, isparcelizira i napravi više manjih slapova, koji kupačima mogu poslužiti kao tuševi, dok im velike sedrene mase, visoke i do 12 metara, služe kao skakaonice. Rijeka Trebižat omogućava i prijatne izlete u kanuu, koje organizuju lokalni iskusni operateri. Ovakvo što ne treba propustiti, jer će vam se stresni ritam svakodnevnog života u ovom ambijentu činiti samo dalekim sjećanjem. 

Udaljenost od Hotela Leone Međugorje: 15 K

Mostar

Mostar je grad u Bosni i Hercegovini. Smješten je na obalama rijeke Neretve i kulturno je i gospodarsko središte Hercegovine, a ujedno i najveći grad uHercegovini. Mostar je upravno sjedište Hercegovačko-neretvanske županije te sveučilišno, kulturno, gospodarsko i političko središte Hrvata u Bosni i Hercegovini. Mostar je jedan od tri službena grada Bosne i Hercegovine.

Grad je ime dobio po čuvarima mostova (mostarima) na obalama rijeke Neretve. Ubraja se u jedan od najljepših gradova u Bosni i Hercegovini. U njemu se nalaziStari most, koji se zajedno sa starim gradom od 2005. godine nalazi na popisu zaštićene kulturne baštine UNESCO-a.

Udaljenost od Hotela Leone Međugorje: 35 Km

Dubrovnik

Dubrovnik je grad na jugu Hrvatske, administrativno središte Dubrovačko-neretvanske županije i jedno od najvažnijih povijesno-turističkih središta Hrvatske. Godine 1979. grad Dubrovnik dodan je na UNESCO-ov popis Svjetske baštine. Prosperitet grada Dubrovnika oduvijek se temeljio na pomorskoj trgovini.

U srednjem vijeku postao je kao Dubrovačka Republika jedini grad-država na istočnoj obali Jadrana koji je konkurirao Mletačkoj Republici. Uz svoje bogatstvo i diplomaciju, grad je postigao izvanredan stupanj razvoja, posebno tijekom 15. i 16. stoljeća. Dubrovnik je bio jedan od središta razvitka hrvatskoj jezika i književnosti te su u njemu stvarali mnogi značajni hrvatski pjesnici, dramatičari, slikari, matematičari, fizičari i drugi učenjaci.

Udaljenost od Hotela Leone Međugorje: 144 km

Sarajevo

Sarajevo je glavni grad Bosne i Hercegovine, njena metropola i njen najveći urbani, kulturni, ekonomski i prometni centar, glavni grad Federacije Bosne i Hercegovine i sjedište Sarajevskog kantona.

Kroz grad protiče rijeka Miljacka, a u neposrednoj blizini grada je i izvorište rijeke Bosne, sa popularnim izletištem Vrelom Bosne. Oko grada su olimpijske planine: Jahorina, Bjelašnica, Igman, Treskavica i Trebević, koji su posebno tokom zimskih mjeseci omiljena izletišta Sarajlija i turista iz cijeloga svijeta.

Turistički vodič Lonely Planet svrstao je 2006. godine Sarajevo na 43 mjesto najljepših gradova svijeta], a 2009. je Sarajevo jedno od deset gradova koje je vrijedno posjetiti.

Udaljenost od Hotela Leone Međugorje: 165 km

Split

Split je najveći grad u Dalmaciji, drugi po veličini grad u Hrvatskoj, prema posljednjem popisu stanovništva, provedenom 2011. godine Split ima 178.192 stanovnika, druga je po veličini hrvatska luka i treća luka na Mediteranu po broju putnika. Upravno je središte Splitsko-dalmatinske županije i gravitira mu područje triju najjužnijih hrvatskih županija (nekadašnja Zajednica općina Split), te dio Hercegovine, pa i Bosne.

Gradsko središte čini starovjekovna Dioklecijanova palača iz 4. stoljeća (pod UNESCO-vom zaštitom od 1979. godine), što je jedinstven primjer u svijetu. Split je proslavio 1700. godina svoga postojanja, a kao nadnevak za jubilej uzima se godina početka gradnje Dioklecijanove palače (295.). Međutim, arheološki nalazi potvrđuju da je na mjestu današnjeg grada postojalo još starije ilirsko i grčko naselje.

Udaljenost od Hotela Leone Međugorje: 145 km

Prijevoz

U mogućnosti smo Vam ponuditi veliki broj izleta širom Bosne i Hercegovine kao i Hrvatske s vlastitim prijevozom.

Moguće je organizirati i izlete po želji koji nisu u našoj standardnoj ponudi, kao i različite transfere i taxi vožnje.

Za sve informacije slobodno nas kontaktirajte na: 

info@hotel-leone.com

Naše ljubazno osoblje će Vam pomoći pri osmišljavanju Vašeg specijalnog odmora.